Annonce
ItalienMennesker

La Scala i Milano: Verdens første operahus

Synderlig imponerende ser Scala Operaen i Milano ikke ud, når man ser operahuset udefra. Omvendt er operaen ganske imponerende indvendig.  Det er en opera som strutter af historie og hvor alle de store operastjerner lige siden operahuset stod færdigt i 1778 har optrådt. La Scala er det første teater i verden, der er blevet bygget udelukkende til opera.

Den nye sæson på La Scala starter altid den 7. december, da det er byens helgendag – Sant Ambrogio . På denne aften kan du se en række af Milanos kendte personer valfarte til Operaen i deres bedste stadstøj. Fint skal det være når La Scala skyder sæsonen  i gang. For mænd er der en dresscode, der hedder mørkt tøj til en præmiereaften (slips til dagligt) og kvinder skal klæde sig i tøj, der svarer til operaens status. En herlig formulering som kun italienere kan finde på.

Går turen til Milano skal du unde dig selv, at besøge Teatermuseet der med sin store udstilling giver et godt indblik i operaens historie og ikke mindst historien om nogen af de store operastjerner, som eksempelvis Maria Callas, der har optrådt på La Scala.  Samtidig kan du få lov at se den imponerende teatersal.

En anden mulighed er bestille en skræddersyet rundtur, hvis du gerne vil have en mere “om bag kulisserne” oplevelse. Disse ture skal dog bestilles i forvejen. Afhængigt af hvilken tur du vælger, vil du kunne opleve den berømte La Scala scene, besøge den kongelige loge, guldlogen, besøge den nyligt restaurerede scene for at se nogle af La Scalas skjulte perler, sufflørkassen, den imponerende lysekrone mv.

Du kan også vælge at bestille en særlig rundvisning i det fascinerende  Ansaldo værksted , hvor operaens kostumer, kulisser, parykker mv fremstilles.

Sæson 2013/14 starter i aften med Giuseppe Verdis opera La Traviata. I den kommende sæson opføres 10 operaer og 6 balletter. Du kan læse mere om programmet for den kommende sæson på La Scalas egen hjemmeside.

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: