Annonce
Entrepreneurship

Erhvervsstyrelsen gør det lettere for virksomheder at indberette årsrapporter

Erhvervsstyrelsen har lanceret en ny, frivillig standardkontoplan til mikrovirksomheder og en forbedret indberetningsløsning, som nu gør det lettere og mere automatiseret at indberette årsrapporter.

Kontoplanen er målrettet virksomheder, der aflægger årsregnskab efter årsregnskabslovens regler for små virksomheder (regnskabsklasse mikro B) og er opbygget efter årsregnskabslovens skemakrav. Kontoplanen, som er en standardiseret kontoplan, passer til de fleste brancher og virksomheder inden for regnskabsklassen mikro B.

Samtidigt er indberetningsløsningen Regnskab Basis blevet opgraderet, så det nu blandt andet er muligt at uploade en fil med bogføringsdata baseret på Standardkontoplanen. Dermed undgår de små virksomheder manuel indtastning, og det bliver både nemmere og hurtigere at indberette årsrapporter for små virksomheder. Samtidigt mindskes risikoen for eventuelle fejl.

Vil en virksomhed tilføje konti til standardkontoplanen for at tilgodese sine egne behov er dette også muligt, så længe standardkontoplanens kontoopstilling overholdes. Dette gør standardkontoplanen til en brugbar og fleksibel for virksomheder inden for målgruppen.

Udenfor målgruppen er enkeltmandsvirksomheder og andre virksomheder, der udarbejder årsregnskab efter regnskabsklasse A. Landbrugsvirksomheder, ejendomsselskaber og finansielle virksomheder er som udgangspunkt heller ikke dækket af standardkontoplanen grundet deres særlige virksomhedskarakteristika samt de skatte- og momsmæssige regler. Ligeledes er virksomheder, der udarbejder årsregnskab med tilvalg fra højere regnskabsklasser heller ikke omfattet af standardkontoplanen.

Inden en virksomhed begynder at bruge eller konvertere til den nye kontoplan, så bør virksomheden overveje om kontoplanen opfylder virksomhedens behov på både kort og lang sigt.

Den nye standardkontoplan og tilhørende vejledning kan hentes her.

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
Follow my blog with Bloglovin