Annonce
ItalienMennesker

Milano inviterer til julemarkedet Oh Bej Oh Bej

Har du nogensinde besøgt i julemarkedet Oh Bej Oh Bej i Milano, så ved du helt sikkert, hvad ”sikken en voldsom trængel og alarm” er. Hvis man, som mig, er over 2 meter høj – ja så kommer ens julestemning også på en hård prøve, mens man slås med papaplyer, lavt hængende snore og et hav af menneske, på ens vej rundt blandt de mere end 400 julestande.

Julemarkedet hører til blandt de ældste begivenheder i Milano og har rødder tilbage til år 1510. Dengang ville Pave Pio IV indynde sig hos milaneserne og uddelte derfor en masse gaver til befolkningen. “Oh Bej Oh Bej”, stammer ifølge historien, fra børnenes forbløffede udråb over de vidunderlige gaver, som blev uddelt. “Oh Bej Oh Bej” kan bedst oversættes med ”hvor flot, hvor flot”.

Flot er Milanos julemarked. Det er en rigtig “hellig” begivenhed, ikke kun på grund af julemarkedets nære tilknytning til kirken, men i særdeleshed fordi milaneserne virkelig engagerer sig i julemarkedet. At julemarkedet så falder sammen med, at Milano fejrer sin skytshelgen Saint Ambrogio giver kun endnu flere mennesker på gaden.

Indtil for nogle år siden foregik julemarkedet altid i området omkring kirken Saint Ambrosio, som er en af ældste kirker i Milano (opført i år 379). Nu er julemarkedet flyttet til Castello Sforzesco og den nærliggende park – Parco Sempione – hvilket har gjort det lidt luftigere end tidligere.

På markedet er det typiske folk køber julepynt, husflid, spiser varme kastanjer og drikker gløgg. Hvorfor ikke lade en sviptur gå til Milano. Der er ofte billige flybilletter til Malpensa – og luftshavnstoget kører direkte ind til centrum af Milano.

I år startede julemarkedet den 7. december og forsætter til den 15. december – så du kan stadigvæk nå det.

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin