Annonce
EntrepreneurshipLøst og fast om iværksætteri

Nu kan du registrere en “personligt ejet mindre virksomhed (PMV)”

Før kunne virksomheder, hvis momspligtige omsætning er under 50.000 kr. inden for en 12-måneders periode frivilligt vælge at lade sig momsregistrere. Siden den 18. september 2014 har det imidlertid været muligt at registrere en ”personligt ejede mindre virksomheder (PMV’er)” og dermed få et CVR-nummer uden at lade sig momsregistrere.

Det koster ikke noget at registrere en ”personligt ejet mindre virksomhed (PMV), men  man skal være opmærksom på at, der følger pligter med i forhold til det offentlige. Eksempelvis skal virksomheden tilmeldes en række digitale værktøjer, så den kan kommunikere digitalt med det offentlige. Herudover bliver der automatisk oprettet en digital postkasse, som bliver tilknyttet CVR-nummeret. Husk at aktivere den digitale postkasse, da det er via den det offentlige skriver til dig.

Hvis du registrere en personligt ejet mindre virksomhed skal der som minimum gives oplysninger om virksomhedsform, starttidspunkt, virksomhedsnavn, virksomhedsadresse, branche og eventuelle bibrancher, og det skal markeres om virksomheden vil fritages for reklamehenvendelser. Derudover skal der oplyses navn, adresse, stilling og CPR-nummer for deltagere i den udstrækning, disse oplysninger skal registreres i henhold til lovgivningen.

Såfremt der sker ændringer i de registrerede forhold skal virksomheden ændre de registrerede oplysninger. Registreringen ophører automatisk 3 år efter datoen for registrering eller 3 år efter den senest registrerede ændring. Inden udløbet af denne treårige periode sender Erhvervsstyrelsen en meddelelse til virksomheden om, at registreringen vil ophøre medmindre den fornyes.

Registrering kan kun ske via Erhvervsstyrelsens elektroniske selvregistreringsløsning på www.virk.dk. Ved registreringen anvendes brugerens digitale signatur. Registreringen skal i øvrigt foregå i overensstemmelse med, hvad der fremgår af selvregistreringsløsningen.

Hvis en virksomhed, som er frivilligt registreret bliver omfattet af registreringspligt i henhold til skatte- og afgiftslovgivningen eller anden lovgivning, skal virksomhedens driftsform omregistreres til en enkeltmandsvirksomhed. Ved omregistrering bevarer virksomheden sit CVR-nummer.

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: