Latest NewsVin

Ny bog fra Thomas Ilkjær: Amarone og vinene fra Valpolicella

En ny bog om Amarone lander på tirsdag på boghandlernes hylder. Forfatteren er Thomas Ilkjær, som er flittig skribent i vinmagasiner i Skandinavien, og han er initiativtager til og daglig leder af Vinakademiet, der tilbyder Danmarks eneste sommelieruddannelse.

Thomas Ilkjær er desuden redaktør og medforfatter på Politikens bog om italiensk vin ligesom han har været redaktør på andre af forlagets vinbøger.

Den kraftfulde og unikke Amarone er en af Italiens mest berømte og eftertragtede vine, men også dens søskende Valpolicella, Ripasso og Recioto della Valpolicella er særdeles værdsatte.

Denne bog er den ultimative guide til de smagfulde vine fra Veneto i det nordlige Italien. Kom med til Valpolicella-området mellem Verona og Gardasøen og få en beskrivelse af det smukke områdes forskellige zoner og vintyper. Få klarhed over den sagnomspundne Amarones historie, lær om de lokale druesorter og få et nærmere indblik i vinens specielle fremstillingsmetode.

Thomas Ilkjær beskriver indgående de bedste og vigtigste producenter og der er kortere omtaler af en lang række andre vinhuse. Fra de store kooperativer til de små familiebrug og fra de traditionsfokuserede purister til de fremadsynende modernister. Hvordan smager deres vine? Hvilken Amaronestil bekender de sig til?

Bogens normalpris er 350 kr.
Bogen kan købes hos Saxo.com for kun 280 kr., klik her

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: