Annonce
Latest NewsVin

Nyt vinmuseum åbner i Barolo

Det ideelle sted at præsentere nye besøgende til Langhe, har for mig altid været Castello Grinzane Cavour, hvor du finder en særdeles imponerende udstilling om barolo, trøffler og områdets historie. Fra i dag bliver der kamp til stregen når det nye vinmuseum (WiMu) på Castello Falletti i Barolo åbner.

Her er tale om et nyt innovativt vinmuseum tegnet af arkitekt Fracois Confino, som nok mest er kendt som manden bag filmmuseet i Torino. Resultatet fremstår som en hyldest til vinen. Du inviteres med på en sanserejse, hvor du gennem mørke og lyse, farver og lyde tages med på en rundtur i baroloens verden.  WiMu er blevet et moderne museum, der med pædagogik og brug af teknik gør et besøg til en særdeles spændende oplevelse.

Det nye WiMu strækker sig over 5 etager. Turen starter øverst oppe og ender i kælderen, hvor Enoteca Regionale del Barolo holder til.  Som du bevæger dig ned gennem etagerne bliver du taget med en rejse i vinens historie.  Du får fortællingen om sol, måne og stjerner og ikke mindst historien om hårdt arbejde og talent for at skabe den vin vi kender i dag som barolo.

En stor del af museet er naturligvis helliget vinen barolo og den nære tilknytning til familien Falletti. En historie der fortælles af stemmer fra nogle af Barolos gamle indbyggere, som på magisk vist er bragt til live igen fra gamle billeder. Hvis du har tid og lyst til lidt undervisning, er der også flere muligheder. Du kan eksempelvis tage plads bag et af de gamle træskriveborde fra dengang Castello Falletti var en kostskole og få lidt undervisning i vinens historie af en ”virtuel lærer”.

Turen slutter i Enoteca Regionale del Barolo og her er der rig lejlighed til at købe barolo fra områdets mange producenter.

Der er ingen tvivl om at WiMu vil bleve et stort tilløbsstykke for turister for hele verden. Barolo er kendt verden over, som en af de store vinbyer og med dette flotte museum har byen virkelig fået noget, som den stolt kan fremvise de mange besøgende.

Jeg vil med spænding se frem til den officielle åbning i aften, hvor der foruden taler bydes på musikalsk fortælling af ”Peter og ulven”. Hmmm – fortalt i en elektronisk jazzversion!!

Du kan læse mere om det nye vinmuseum på http://www.wimubarolo.it/

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin