MadMit italienske køkkenOpskrifterPrimo (mellemretter)

Risotto med rucola (risotto con rucola)

Alene hjemme og med lidt EM-fodbold i flimmerkassen, så hører aftens kreation til blandt de hurtige og enkle. Okay ikke så hurtigt at den kan laves i en halvleg.  Det blev til en risotto med rucola. Hvis du, som jeg, holder af den lidt nøddeagtige smag i rucola, så er jeg sikker på, at du synes om opskriften på risotto med rucola.

Ingredienser til 4 personer:

  • 400 g risottoris (Arborio)
  • 1 løg
  • 20 gram smør
  • 1 glas hvidvin
  • Ca. 1 liter kogende grøntsagsbouillon
  • 200 g rucola
  • 100 g revet parmesan
  • Peber og salt

Start først med at skylle rucolaen og snit den evt. groft. Dernæst pilles løget som hakkes fint.

Smør smeltes i en gryde. Svits løget i cirka 3 minutter. Løget må ikke tage farve.

Risene tilsættes og svitses med et par minutter under omrøring.

Hvidvinen hældes ved. Lad det koge ind indtil hvidvinen er næsten fordampet.

Tilsæt ca. 1 dl varm bouillon, rør om og lad risene opsuge bouillonen. Hæld en ny portion bouillon ved og fortsæt på denne måde, indtil al bouillonen er brugt.

En risotto tager – afhængig af hvilken type ris der er brugt – 15 til 20 minutter at lave. Rucola tilsættes når der mangler ca. 3-4 minutter – så her skal regnes lidt baglæns. Endelig tilsættes  lidt revet parmesan (og eventuelt lidt smør) og smages til med salt og peber.

Lad den færdige risotto trække i små 5 minutter under låg inden servering.

Buon appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin