BagværkMadOpskrifter

Skønne mintbrownie

Holder du af de klassiske lækre søde chokoladebrownies, og elsker du smagen af mint, så vil den skønne mintbrownie helt sikkert blive et hit hos dig. Det hvad enten du blot har brug for lidt til den søde tand eller noget lækket tilbehør til kaffen. Disse mintbrownies passer til enhver lejlighed – og så er de samtidig nemme at lave.

Den perfekte mintbrownie skal være fugtig, chokoladeagtig indeni og så må den ikke være for tør. Og sidst men ikke mindst så er det ikke en mintbrownie, hvis den ikke smager af mint. Konsistensen skal ideelt være en blanding af fluffy og fudgy. Det skal føles som det smelter i munden. Din Brownie må gerne virke lidt ubagt når du tager den ud af ovnen. Brownien skal nok sætte sig når den køler ned.

Mintbrownies holder sig i omkring en uge, hvis de opbevares på et køligt, tørt sted. De kan også fryses, men så skal de pakkes tæt ind i folie eller en frysepose, så de ikke tørrer ud.

Skønne mintbrownie

Ret Bagværk, Brownies, Kager
Køkken Amerikansk, Dansk, Europæisk
Keyword Bageværk, Brownie, Mint
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 24 stykker
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 165 grader. Beklæd en bageform på cirka 20 x 30 cm med bagepapir
  • Smelt chokoladechips og smør i en stor gryde ved svag varme under omrøring. Tag gryden af varmen og pisk derefter brun farin og sukker i. Lad det køle en smule af inden æggene piskes i et ad gangen sammen med vaniljeekstrakten.
  • Bland hvedemel og salt sammen, sigt det i dejen og rør godt rundt. Tilsæt tilsidst mintchips. Rør dejen godt sammen.
  • Fordel dejen i den klargjorte bageform. Bages indtil en tandstik indsat i midten kommer ud næsten ren. Det tager, alt efter ovn, cirka 40 – 45 minutter. Lad Brownien afkøle på en rist, og skær den derefter i firkanter på cirka 5×5 cm. Drys eventuelt lidt flormelis på toppen inden brownien serveres.

Noter

Holdbarhed:
MintBrownies kan holde sig friske og fugtige i en lufttæt beholder i køleskabet i op til en uge. Du kan også fryse friskbagte brownies og lade dem tø op ved stuetemperatur eller evt. varme dem kort op i ovnen.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin