MadOpskrifterSnack

Søde kartoffelchips med røget paprika

Seneste køkkenmaskine som har vundet vej til samlingen er en dehydrator til blandt andet at tørre frugt og grøntsager. For lige at afprøve den så blev et søde kartofler omdannet til sprøde chips.

Det tager ingen tid at forberede disse chips. Men lidt mere end 6 timers tid i dehydratoren før de søde kartoffelchips med røget paprika var færdige. Superenkelt og mulighederne for at lege med forskellige smag er nærmest uendelige.

Har du ikke en dehydrator, så kan de søde kartoffelchips laves i ovnen, hvor de skal have 180 grader i 30-35 minutter.

Søde kartoffelchips med røget paprika

Ret Drinks, Snacks, Tilbehør
Køkken Amerikansk, Dansk, Europæisk, Nordisk
Keyword Dehydrator, Grøntsager, Paleo, Snacks, Vegansk, Vegatarisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 6 timer
Samlet tid 6 timer 10 minutter
Forfatter Henrik Koudahl

Udstyr

Dehydrator (Affiliate link)

Ingredienser

Sådan gør du

  • Vask de søde kartofler grundigt og skær dem i tynde skiver med enten en kniv eller på mandolinjernet.
  • Rør olivenolie og røget paprikapulver sammen i en skål. Tilsæt søde kartoffler og bland skiverne grundigt sammen med olie- og krydderiblandingen, så alle skiverne er jævnt belagt.
  • Læg søde kartoffelskiver i dehydratoren. Drys med salt.
  • Dehydrer ved 60°C i ca. 6 timer. Salt igen og lad derefter de søde kartoffelchips køle af for at få den rette sprødhed.

Noter

Hvis de søde kartoffelchips – mod forventning – ikke bliver spist med det samme, kan de holder sig et par dage i en tætlukket beholder.

Buon appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin