Mit italienske køkkenOpskrifterPrimo (mellemretter)Uncategorized

Spaghetti Carbonara

Man skal træde varsomt når man roder med de italienske opskrifter – og ja Spaghetti Carbonara er en af de retter, som alle italienere har en holdning til. Ofte er jeg stødt på diskussionen om, hvor vidt der skal fløde (eller endda mælk) eller ej i en Spaghetti Carbonara eller om der skal bruges pancetta eller guanciale (fra svinekæbe). Holdningerne er mange, men i det der regnes for at være den klassiske carbonara bruges kun guanciale. Ligesom der hverken tilsættes fløde eller mælk.

Lige såvel som opskriften kan bringe sindene i kog, lige så stor er diskussionen om hvor retten stammer fra. Der er dem, der hævder af retten stammer fra umbriske kularbejdere, andre at det er en ret som går tilbage til romertiden og så er der dem der mener, at den stammer fra amerikanernes ankomst til Italien under 2. verdenskrig. Meget populært var i amerikanernes rationer både bacon og pulveriseret æggeblomme, som hurtigt blev et eftertragtet krydderi.

Spaghetti Carbonara regnes for at være den mest forfalskede italienske pastaopskrift i verden. Min version er ingen undtagelse for der er brugt, hvad der kunne findes i køkkenskabene. Uanset oprindelsen eller hvordan du laver netop din version af spaghetti carbonara, så er retten jo netop et udtryk for at italienske retter, med et par enkle ingredienser, kan blive til forrygende velsmagende måltider.

Spaghetti Carbonara

Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Keyword Hurtigt mad, Nem mad, Pasta
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 2 æg
  • 1 æggeblomme
  • 125 g pancetta (alternativt brug bacontern)
  • 100 g Parmigiano Reggiano (revet)
  • Salt og peber
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Kog spaghettien, efter anvisning på pakken, til den er færdigkogt og dog stadigvæk med bid.. I mellemtiden skæres pancetta i tern, som derefter steges på en pande over svag varme, indtil det er sprødt.
  • Pisk æggene sammen med æggeblommen, halvdelen af ​​Parmigiano Reggianoen og en god del peber. Når spaghettien er kogt og vandet hældt fra blandes spaghetti med æggeblandingen og den stegte pancetta.
    Serveres straks med et drys af den resterende Parmigiano Reggiano.

Buon appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin