GastronomiItalienItaliensk madMad

Trøffelauktion på Grinzane Cavour 2013

Søndag den 10. november 2013 afholdes, efter et års pause, den 14. udgave af trøffelauktionen på slottet Grinzane Cavour. Det er naturligvis den hvide trøffel fra Alba, som har hovedrollen på auktionen.

Som sædvanlig er der tale om om en velgørenhedsauktion, som har til formål at støtte projekter med højt socialt indhold både i og udenfor Italien. I år går overskuddet fra auktionen til “Fonden for Kræftforskning Piemonte Candiolo Onlus”, ligesom der vil ydet et tilskud til indkøb  af scannerudstyr til hospitalet “San Lazzaro” i Alba. Den sidste der nyder godt af overskuddet fra trøffelauktionen, er et projekt i Hong Kong, som hjælper forældreløse børn og unge mødre i nød.

Fra Grinzane Cavour vil der være direkte satellitforbindelse til kinesiske storby Hong Kong, hvor man på den tre-stjernede Michelin restaurant “8 1/2 Otto e Mezzo Bombana” kan følge auktionen live og sågar selv byde med. Alle der byder fra Hong Kong og som opnår et hammerslag på en trøffel vil desuden få en magnum Barolo og Barbaresco. En ikke helt ringe gave at få med i købet.

Foruden trøfler vil det også være muligt at byde på 60 flasker vin i store flaskestørrelser. Flere af de kendte vinproducenter fra Barolo og Barbaresco har doneret vin i Magnum, Dobbelt Magnum (3 liter) og Jeroboam (5 liter). Da både trøfler, Barolo og Barbaresco betragtes som luksusvarer i Asien og er forbundet med status, forventes der stor interesse for disse flasker.

Årets auktionsleder vil være Davide Paolini som er journalist og ekspert i mad og vin. Han får hjælp af en, i mine øjne, meget mere spændende person, nemlig studieværten Elisa Isoardi, der vel om nogen er Piemontes kønneste ambassadør på italienske RAI.

Allerede her til aften starter optakten til auktionen. På Boscareto Resort & Spa i Serralunga d’Alba er en gruppe journalister stillet overfor en en gastronomisk udfordring, da de skal dyste i madlavning baseret på hvide trøfler. Retterne vil derefter blive bedømt af en jury ledet af top kokke.

Uagtet at jeg ikke selv er den store fan af trøfler, har jeg stor respekt for hvordan Piemonte udnytter denne lille svamp i deres markedsføring af regionen. Herunder ikke mindst den opmærksomhed som trøffelauktionen på Grinzane Cavour hvert år tiltrækker sig fra hele verden. Med trøffelauktionen skabes der international synlighed ikke bare for de fremragende produkter i Langhe og Roero men også for regionen som turistmål.

Flere års samarbejde med Hong Kong  omkring Trøffelauktionen understreger den asiatiske interesse for Piemonte. En interesse som er stærkt stigende, hvilket man ikke kan undgå at se på gaderne i Alba, hvor flere og flere asiatiske turister er blevet en del af gadebilledet. Ligesom jeg kender flere der driver agriturisme og alle giver de udtryk for at antallet af asiatiske turister er stærkt stigende i trøffelsæsonen.

Med andre ord er trøflen blevet et symbol og ikke mindst en ambassadør for Piemonte ude i verden. Dette specielt i Kina, som er fremtidens vigtige marked. Det er derfor heller ingen tilfældighed, at Piemonte er blandt de første italienske regioner, som har indgået en hensigterklæring med den kinesiske regering om at udvikle nye økonomiske synergier mellem virksomheder i Kina og Piemonte – specielt henimod Expo 2015 i Milano.

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

One Comment

  1. OPDATERING. 11. NOVEMBER 2013

    Den årlige auktion på Grinzane Cavour er nu overstået. Der blev i alt samlet 274.200 € ind til velgørenhed. Et flot resultat!!

    Blandt hammerslagene skal nævnes at det dyreste salg var en hvid trøffel på 950 gram. Den gik for et hammerslag på 90.000 € – ca. 650.000 kr. – til en kendt kinesisk forfatter, som gerne ville være anonym. Trøflen blev solgt for 3 gange prisen for guld.

    En anden trøffel på 305 gram blev købt af en anonym køber, som donerede trøflen til den nye borgmester i New York , den italiensk-amerikanske Bill de Blasio.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: