GastronomiItaliensk madMadVideo

Trøffeljagt i Piemonte

Lad mig straks indrømme at jeg har det med trøfler, som jeg havde det med lugten af fisk fra  Esbjerg Havn i starten af 1970’erne. Dengang skulle man vist hedde Kent Kirk for at finde den lugt vidunderlig. Som med fisken har jeg det med trøfler – jeg finder lugten helt og aldeles  afskyelig.

Alligevel finder jeg det fascinerende  at trøfflerne – specielt den hvide trøffel  – år efter år tiltrækker foodies fra hele verden, der kommer for at deltage i den årlige trøffelfestival i Alba.  Det er også fascinerede at se den massive trafik på motorvejen, i retning mod Alba, en tidlig søndag morgen. Det giver minder om trafikken på Køge Bugt motorvejen.

For alle typer af foodies er efteråret i Piemonte det bedste tidspunkt at besøge regionen.  Først og fremmest er de hvide trøfler i regionen verdensberømte og for mange  et must at prøve. Dernæst har vinbønderne overstået høsten og benytter sig af den store interesse for trøffelfestivalen til at markedsføre deres vine overfor den mange besøgende.

Trøffelfestivalen  startede i  begyndelsen af oktober måned og fortsætter hver weekend frem til midten af november måned. I Alba finder du det store trøffelmarked, hvor trøfler andre produkter baseret på trøfler sælges. For at komme tilbage til indledningen så hænger duften af trøfler i luften uanset hvor du går i Alba’s gågader.  Som sagt for nogen himmerige – for mig starten på en hovedpine!

Alba gør meget for tiltrække turister til denne årlige begivenhed. Gaderne er fyldt med madboder, vin og der afholdes en lang række koncerter om aftenen.  Hvis du selv har lyst til at deltage i en trøffeljagt er det også muligt.

De berømte trøfler, der gemmer sig ca. 25 cm under jorden er ganske dyre. Du skal i øjeblikket regne med at prisen for 100 gram hvid trøffel i Alba ligger på mellem 1.300 – 1.500 kr. Der er altså god grund til at være opmærksom når tjeneren kommer og spørger om du vil have hvid trøffel på din pasta. For nogen er det en unik  og lækker gastrronomisk oplevelse at få for 25 € trøffelspåner over sin mad. Selv tager jeg hellere en flaske Barolo for samme pris.

Uanset om du er til trøfler eller ej  så får du, mens du nyder trøffelfestivalen, et glimt af den piemontesiske kultur. En kultur de om nogen har formået at sætte på verdenskortet.

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: