Annonce
Henriks blog

Hva’ i helved’ går de rundt og gør i Uddannelses- og Forskningsministeriet efter tre?

Hva’ i helved’ går de rundt og gør i banken efter tre
Sker der mon en masse ting, som ikke burde ske
klunser de om kassen eller danser de lanciers
Hva’ i helved’ går de rundt og gør i banken efter tre

Sådan sang Bodil Udsen i Dragørrevyen tilbage i 1970. For mit vedkommende undrer jeg mig mere over, hvad der sker i Uddannelses- og Forskningsministeriet for tiden. Hvad mon de har så travlt med siden de ikke overholder de tidsfrister, som de selv giver. Senest var forklaringen ”et stort antal enkeltsager kombineret med lovgivningsarbejde”.

Hvem bliver ikke irriteret når man bliver lovet noget som aldrig holder. Nedenfor en tidslinje med mit hidtidige forløb med Uddannelses- og Forskningsministeriet. En periode som omfatter både manglende svar og ingen respekt for egne svarfrister:

  • 11. oktober 2016 indgiver jeg klage over den daværende Styrelse for videregående Uddannelser
  • 13. oktober 2016 modtager kvitteringsskrivelse med angivelse af svar indenfor en måned
  • 17. november 2016 rykker forgæves for svar
  • 31. januar 2017 rykker nok engang for svar
  • 1. februar 2017 modtager svar om jeg kan forvente svar indenfor en måned
  • 14. marts 2017 venter stadigvæk………

Kernen i denne sag er simpelthen et spørgsmål om, hvad der er god forvaltningsskik og et spørgsmål om en efterhånden manglende tiltro til embedsværket. Er gentagne brudte frister og manglende svar et udtryk for hvordan Uddannelses- og Forskningsministeriet, mener man bør opføre sig i forholdet mellem forvaltning og borgerne? For mig virker det som mangel på respekt for borgerne.

På den måde som min klage foreløbigt er blevet behandlet i Uddannelses- og Forskningsministeriet er der ikke længere nogen ide i, at spørge om en forventet sagsbehandlingstid. Det er jo bare endnu et tomt løfte uden hold i virkeligheden. Den tro og tillid jeg måtte have haft til Uddannelses- og Forskningsministeriet er væk.

Handler det så virkelig om travlhed eller drejer det sig i virkeligheden om en manglende vilje til at behandle en klage over en underliggende styrelses manglende ”lyst” til at tilse at lovene administreres efter hensigten? Jeg ved ikke hvad jeg skal tro efterhånden.

Det undrer mig ikke at den offentlige sektor i stadigvæk stigende grad bliver mødt med utilfredshed og mistillid. Min egen oplevelse med Uddannelses- og Forskningsministeriet (og herunder Styrelsen for Forskning og Uddannelse), har vist mig et system, som er mere til for systemets skyld end for de studerende.

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin