EntrepreneurshipLøst og fast om iværksætteri

Vækstfonden kan nu yde kaution for mikrolån

Den Europæiske Investeringsfond (EIF) har i snart mange år stillet mikrolån til rådighed for mindre virksomheder i EU. I Danmark har fødslen været hård og langsom. Det har hidtil været umuligt at finde nogle som ville administrere ordningen.

Langt om længe er der fundet en løsning og Vækstfonden kan således fra i dag udstede Vækstkaution for mikrolån, som letter virksomhedernes adgang til finansiering ved at tage en betydelig del af bankernes risiko ved udlånet.

Lånene, der er rettet mod danske virksomheder med op til 10 ansatte og med et finansieringsbehov på under 185.000 kr., skal søges i banken, som med kautionen får en garanti for tab fra Vækstfonden

Med Vækstkaution dækker Vækstfonden op til 75 pct. af bankens tab på udlånet til kunderne, alt afhængigt af hvor stort et tab banken har på den samlede portefølje af lån med Vækstkaution. Med den nye ordning tager Vækstfonden en større del af bankens samlede risiko end hidtil.

Fakta om Vækstkaution for mikrolån

  • Vækstkaution for mikrolån er til iværksættere og små virksomheder.
  • Virksomheden skal have under 10 ansatte og en omsætning på maks. 14,9 mio. kr. eller en balance på maks. 14,9 mio. kr.
  • Vækstkaution for mikrolån kan ydes som lån eller kassekredit og lånet/kreditten skal være med fast afvikling.
  • Vækstkaution for mikrolån er på maks. 185.000 kr.
  • Samtidig med mikrolånet kan virksomheden opnå anden finansiering med almindelig Vækstkaution. Maksimal finansiering med Vækstkaution er på i alt 2 mio. kr.
Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: