Skær skrællen af hokkaido græskaret med en skarp kniv. Halver græskarret og skrab kernerne ud med en ske. Skær derefter hokkaidoen i grove tern.
Skræl og hak løg og hvidløg. Fjern kernerne i chilien og skær den i mindre stykker. Ingefæren skal ligeledes skrælles og skæres i mindre stykker.
Kom alle ingredienserne i en gryde. Tilsæt 8 dl vand sammen med bouillonterningerne. Bring gryden i kog og lad n koge ved middelvarme indtil hokkaidoen er blevet blød. Blend nu suppen glat med en stavblender.
Tilsæt kokosmælk og limesaft, Smag om nødvendigt til med salt.
Topping
Kom olie og græskarkerner på en pande og varm denop under middelvarme. Rør hele tiden i græskarkernerne til de førstebegynder at poppe. Tag dem afvarmen og drys med lidt fint salt. Sesamfrøene ristes i et par minuttter på en tør pande. Chili skæres i tynde skiver. Server suppen med eksempelvis fransk baguette til.