Start med at skylle tomaterne. Skær derefter tomaterne i kvarte og fjern kernerne.
Varm olien op i en gryde og svits tomaterne heri. Lad derefter tomaterne simre ved lavt blus i cirka 20 minutter indtil de er blevet helt bløde.
Tag en flotte lotte puremølle og kør tomatmassen igennem skiven med de mindste huller. Kom derefter tomatpassataen på klargjorte skoldede glas.
Hvis tomatpassataen skal bruges nu kan den holde sig en lille uges tid. Hvis du vil gemme det i en længere periode skal tomatpassataen henkoges. Det gør du ved at stille glassene på et viskstykke i stor gryde. Kom vand i gryden til glassene er helt dækket med vand. Bring vandet i kog og lad glassene koge i 45 min. Når tiden er gået kan glassene enten tages op og stilles til afkøling på et viskestykke. Alternativt kan du lade dem køle af i gryden. Opbevar tomatpassataen i et mørkt og koldt sted.