Smuldr gæren i det fingervarme vand, når gærener helt opløst tilsættes de 2 typer af speltmel lidt efter lidt, mens der røres godt så melet er helt indarbejdet i dejen.
Hak valnøddekernerne groft – de skal ikke være for små og der må gerne være bid i dem.
Tilsæt valnøddemel, havregryn og olie, og sørg for at det hele er blandet godt sammen.
Til sidst vendes de hakkede valnøddekerner forsigtigt i dejen.
Sæt dejen et lunt sted og lad den hæve i 1 time eller til dejen er hævet til dobbelt størrelse.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, og form den til en aflang kugle som placeres på en bageplade med bagepapir. Lad dejen efterhæve i 30 minutter.
Læg bagestålet midt i ovnen, Forvarm ovnen til 240 grader. Lav 3 snit i toppen af brødet lige inden du lader bagepapiret glide over på det forvarmede bagestål.
Bag brødet midt i ovenen ved 240 grader i 5 minutter. Skru derefter ned til 200 grader og lad brødet bage videre i 35-40 minutter.