Tjek at flæskestegen er ridset ordentligt. Stik en finger ned mellem sværene og tjek, at der er skåret ned til lige før kødet – men ikke ned i kødet.
Krydr kødet med lidt fint salt og peber.
Drys det grove salt ned mellem de enkelte svære. Det er det som giver sprød svær.
Kom flæskestegen i Airfryerens kurv (med rist i bunden). Sørg for at stegen ligger plant i kurven, Det sikre at den bliver stegt ensartet. Brug eventuelt et stykke kartoffel til at løfte en lav ende op.
Kom 4-5 dl vand i bunden af kurven, så der er lidt at lave sovs af.
Indstil temperaturen på 200 grader, og giv nu din flæskesteg 10 minutter i Airfryeren. Derefter sættes temperaturen ned til 180 grader. Flæskestegen skal derefter stege i cirka 50 minutter.
Skru derefter igen op på 200 grader, og fortsæt i cirka 10 minutter indtil sværen er godt sprød, Tjek eventuelt kernetemperaturen jf. noten.
Noter
Måler du flæskestegens kernetemperatur, skal den nå op på 60 grader inden du skruer op for at få en sprød svær. Når du når en kernetemperatur på 63-65 grader er din steg færdig. Kommer kernetemperaturen over 67 grader kan resultatet blive en tør flæskesteg.