Kom olivenolie og hvidløg i en dyb stegepande over medium varme. Når hvidløget begynder at syde, rør da rundt i stegepanden og lad det stege i cirka 30 sekunder (hvidløget skal ikke tage farve).
Tilsæt de hakkede tomater, tørret oregano og chiliflagerne. Til sidst kommes de friske basilikumkviste i. Rør det hele sammen.
Lad saucen simre uden låg i omkring 20 minutter (skru varmen ned, så saucen ikke sprøjter for meget).
Tag basilikumkvistene op af saucen, og krydr med rigeligt salt og peber. Hvis saucen smager lidt syrligt, tilsæt lidt sukker, 1/2 tsk ad gangen, indtil smagen passer til dine smagsløg.
Noter
Sørg for at bruge ingredienser af god kvalitet (denne opskrift bruger kun få ingredienser, og alle smagene vil skinne igennem).Du kan bruge hele dåsetomater i stedet for knuste. Jeg anbefaler San Marzano-tomater (og brug også saften!). Det kan være nødvendigt at blende saucen til sidst med en stavblender for at gøre den pæn og jævn.