I en stor gryde varmes 2 spsk olie op, Sauter løg og de pressede hvidløgsfed i 2-3 min til løgene er blevet gennemsigtige. Pas på de skal ikke tage farve..
Kom tomater og basilikum i gryden og smag til med salt og eventuelt chili
Lad det simre uden låg på lavt blus i cirka 15 minutter.
Tilsæt brødet og derefter grønsagsbouillonen i portioner. Mængden af bouillon, der skal bruges, afhænger af, hvor gammelt og tørt brødet er.
Lad det simre i cirka 15 minutter ved lav temperatur og uden låg, indtil suppen har en grødet konsistens. Rør af og til, indtil brødskiverne er helt opløst.
Krydr eventuelt igen med salt og chili.
Kom pappa'en på tallerkener og dryp hver med den resterende olivenolie
Noter
Hvis du bruger dåsetomater så gå efter dem, hvor der står "polpa" på. Sælges ofte som pizzatomater. Det er groft hakkede tomater, hvor man kun har brugt frugtkødet.Du kan også bruge hele tomater. Skær et kryds i bunden af tomaterne og kom den i kogende vand, indtil skindet begynder at løsne sig. Det tager cirka 30 sekunder. Kom derefter tomaterne i en skål med meget koldt vand. Skindet skulle derefter være lige til at tage af.Halver tomaterne og fjerne kernerne. Hak tomatkødet eller pres det igennem et dørslag og du har din egen "polpa".