Start med at skære den trævlede ende af aspargesene fra. Skær derefter aspargesene i 1 cm lange stykker. Lad toppene af aspargesene forblive hele. Dem burger vi til at pynte retten med.Kom aspargesene i kogende vand, der er let saltet. Lad det koge i cirka 8 minutter. Efter endt kogetid hældes vandet fra og aspargesene drypper af.
Skræl løget og hak det fint.
Smelt halvdelen af smørret i en dyb stegepande ved middel varme. Steg det hakkede løg indtil det er klar. Tilsæt risene og steg dem kort med indtil de er klare og skinnende.
Rør rundt i panden med en træske, og når risene begynder at sidde fast i bunden af panden tilsættes hvidvinen. Forsæt med at røre rundt til risene har opsuget al vinen.
Tilsæt nu den kogende grøntsagsboullion med en suppeøsefuld ad gangen. Tilsæt den næste øsefuld bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene. Bliv ved med at røre i risottoen undervejs. Fortsæt sådan, indtil risottoen er kogt færdigt.
Tilsæt bacon et par minutter før risottoen er færdig, så den når at give lidt smag til risottoen.
Når risottoen er kogt færdigt slukker du for varmen og tilsætter asparges, Parmigiano Reggiano og det resterende smør. Rør rundt og lad derefter risottoen hvile i et par minutter inden den serveres.