Smelt smørret ved lav varme og tilsæt derefter sødmælken. Sluk straks for varmen og når temperaturen er fingervarmt røres det sammen med gæren.
Tilsæt sukkeret og derefter melet og til sidst saltet. Ælt det godt sammen med røremaskinen i cirka 10-15 min.
Dæk skålen til med et rent viskestykke og lad dejen stå på køkkenbordet og hæve i 2 timer.
Når de to timer er gået hældes dejen ud på en meldækket arbejdsflade. Fold dejen et par gange over hinanden og skær den så ud i 10 lige store stykker.
Form dejstykkerne til boller og stram dem op inden de lægges på en bageplade med bagepapir.
Hæld dejen ud på en meldækket bordplade. Fold dejen 2-4 gange over hinanden og skær den så i 8 lige store stykker, som lægges på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i 30 min før de kommes i ovnen.
Når hævetiden er forbi kommes de i en forvarmet ovn på 200 grader (normalovn) og bages i omkring 13 minutter.
Noter
Hvis du vil have en glat og glinsende overflade på morgenmadsbollerne kan du eventuelt pensle dem med et sammenpisket æg til 20 ml sødmælk (stuetemperatur) inden de sættes i ovnen.