Opvarm ovnen til 160 grader og beklæd en 20x20 cm kageform med bagepapir. Lad lidt af bagepapiret hænge udover to af siderne, så du senere kan løfte kagen ud af formen.
Kagebund
Bland mel, sukker, flormelis, citronskal og salt sammen i en foodprocessor eller pisk det sammen i en stor skål. Tilsæt smør og puls indtil der dannes en smuldrende dej (Har du ikke en foodprocessor skær smørret i mindre stykker og brug fingrene til at lave en smuldredej.
Tryk dejen ud i kageformen så den er jævnt fordelt. Bag bunden indtil den er lidt gylden overalt. Det tager cirka 30-35 minutter.
Citroncreme
Mens bunden bager, tilberedes citroncremen. Riv ½ spsk skal fra citronerne og stil til side. Pres derefter citroner til du har 2 dl citronsaft.
I en lille gryde piskes citronsaft, sukker, æg og æggeblommer, maizena og fint havsalt sammen ved middel varme, indtil det koger og begynder at tykne. Cremen skal komme i kog og forblive det i godt 30 sekunder.Du skal både kunne se og mærke at citroncremen tykner inden du tager den af varmen. Når først citroncremen er kommet i kog, må det koge i mere end max 1 minut, ellers risikerer du at cremen skiller. Tag gryden af komfuret og si citroncremen i en skål. Pisk nu smør, olivenolie og citronskal i.
Når kagebunden er klar, tages den ud af ovnen. Hæld nu forsigtigt citroncremen over kagebunden og sæt den tilbage i ovnen. Bages indtil citroncremen lige er sat (det vil sige 10-15 minutter).
Lad kagen køle af til stuetemperatur, og stil den der efter i køleskabet indtil den er kold, før den skæres i snitter. Drys med flormelis og eventuelt lidt flagesalt lige inden citronsnitterne serveres.