Steg det finhakket løg i en gryde med smørret . Når løgene er gennemsigtige, tilsættes risene som ristes i 2-3 minutter under konstant omrøring. når risene begynder at sidde fast i bunden af gryden tilsættes hvidvinen. Forsæt med at røre rundt til risene har opsuget al vinen.
Tilsæt nu den kogende grøntsagsboullion med en øsefuld ad gangen. Tilsæt den næste skefuld bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene. Bliv ved med at røre i risottoen undervejs. Fortsæt sådan, indtil risottoen er kogt færdigt.
Når risottoen har kogt i 10 minutter tilsættes de grofthakkede eller finthakkede valnødder til risottoen.
Når risottoen - efter små 20 minutter - er kogt færdigt slukkes for varmen og der tilsætters gorgonzola og Parmigaino Reggiano. Rør rundt og læg grydelåget på gryden, og lad derefter risottoen hvile i et par minutter inden servering.