Forbered først kødsaucen ved at skylle og hakke løg, selleri og gulerod. Kom dem derefter i en stor gryde med olien og steg i cirka 5 minutter. Tilsæt også rosmarin og timian.
Tilsæt det hakkede kød og lad det brune i cirka 10 minutter ved moderat varme,
Tilsæt derefter vinen og først når vinen er næsten fordampet, tilsættes tomatpassataen sammen med halvdelen vandet.
Lad derefter kødsaucen koge ved meget svag varme med låg i ca. 3 timer. Rør af og til i gryden . Kom gradvist det resterende vand i.
Når kødsaucen er ved at være færdig tilsættes mælken, salt og en knivspids peber. Det endelige resultat skal være en tør, men samtidig cremet kødsauce.
Bechamelsauce
Smelt smørret i en gryde, kom mel i og pisk, til det har samlet sig. Mælken tilsættes lidt ad gangen undder konstant omrøring indtil konsistensen er blød og glat. Smag til med salt og eventuelt lidt revet muskatnød.
Lasagne
Start med at komme et tyndt lag kødsauce i et stort smurt ovnfast fad.
Kom derefter et lag lasagneplader ovenpå. Derefter tilsættes først kødsauce, derefter lidt bechamelsauce og endelig et drys Parmigiano Reggiano. Gentag dette indtil alle ingredienserne er brugt op. Slut af med kødsauce, bechamel og Parmigiano Reggiano.
Dæk derefter fadet med aluminiumsfolie og sæt det i en forvarmet ovn ved 180 grader (over-/undervarme) i cirka 30 minutter. Når tiden er gået, fjernes aluminiumsfolien og lasagnen bages i yderligere 15 minutter.
De sidste 5 minutter tændes grillen, og der skrues op til 200 grader, hvis lasagnen mangler lidt farve.
Tag lasagnen ud af ovnen, og lad den køle af i mindst 15 minutter inden den serveres.