Hvedemel blandes med saltet, hvorefter det kolde smør smuldres med melet indtil du har en fin smuldredej.
Dejen samles nu med vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter inden den rulles ud på et bord drysset med mel. Kom den derefter i en smurt tærteform på 26 cm.
Prik dejen med en gaffel og forbag bunden i en forvarmet ovn ved 180 grader normalovn i 10 minutter.
Tærte med rosenkål og bacon
Start med at ordne rosenkålen. Fjern de yderste blade og skær det nederste af stokken af.
Kom rosenkålen i en gryde med kogende vand og lad det simre 1-2 minutter, inden vandet hældes fra.
Kom baconen på en tør pande og steg det næsten sprødt. Når færdigt hældes bacon og fedtet over rosenkålen. Rør rundt.
Fordel den revne Parmgiano Reggiano over tærtebunden. Derefter fordeles rosenkål og baconen over bunden. Smuldr gorgonzollaen henover fyldet.
Pisk creme fraiche med æg sammen i en skål.
Riv skal fra den halve citron ned i skålen. Krydr med salt og peber.