Start med at tænde ovnen og sæt temperaturen på 180 grader (normalovn). Smør en sandkageform (25 cm) med lidt smør.
Vi starter med de porcherede pærer. Skræl pærerne men behold stilken på pærerne. Skær eventuelt et sykke af bunden af pærerne så de bedre står plant.
Kom hvidvin, stjerneanis, allehånde, kanel og honningen i en lille gryde og lade det komme i kog. Kom de nu skrællede pærer i gryden og lad dem koge i 15-20 minutter under låg ved middel varme.
Mens pærerne kogerne starter vi på dejen. Mel, brunkagekrydderi, salt, peber og kanel røres sammen i skål. I en anden skål blandes den mørke sirup med det lune vand.
I en stor kål piskes smør og sukker indtil det bliver skummende. Dernæst røres æg i. Nu blandes mel- og sirupblandingen i og det vendes forsigtigt sammen til en homogen dej.
Lad nu pærerne dryppe af og stil dem derefter på højkant i den smurte form. Dejen kommes ved og kagen bages nu i ca. 50 minutter på miderste rille. Når kagen er færdigbagt, så lad den stå lidt i formen inden du lader den køle færdig på en bagerist.
Glasuren blev lavet ved at lade lidt grofthakket overtrækschokolade og mælk smelte sammen under omrøring i en lille gryde. Glasuren kommes på kagen og er snart klar til at blive serveret.
Noter
*Som "brunkagekrydderi" bruger jeg til en blanding af 10 gram:
3 g kanel
2 g stødt nelliker
2 g stjerneanis
2 g ingefær
1 g kardemomme
Blandingen bruger jeg typisk i flere kager og skalerer den derfor op.Server eventuelt kagen med en lille klat flødeskum til. Det passede faktisk fint til.