Halver dit græskar og skrab derefter græskarfrøene ud af græskaret. Skær græskaret i både Anbring græskarstykkerne på en bageplade med bagepapir. Bages i ovnen i 30 minutter.
Når græskarstykkerne er kølet lidt så skrabes græskarkødet fra skallen. Graskarkødet kommes i en skål og purés med en stavblender. Anbring derefter Puréen i midten af et rent viskestykke, pak det ind og vrid puréen fri for væske over håndvasken.
Mel, bagepulver, Natron, salt, kanel, ingefær og muskatnød blandes i en stor skål.
Skil æggehviderne fra æggeblommerne. I en skål piskes æggehviderne stive med 3 spsk, sukker. I en anden skål røres æggeblommer sammen med kærnemælk, mælk, olie, vaniljepasta, græskarpuré og den resterende sukker. Dette røres sammen med melet til en tyk dej. Til sidst foldes de piskede æggehvider ind i dejen.
Forvarm vaffeljernet og pensl bagepladen med lidt olie. Bag dejen indtil vaflerne er færdige. Bagetiden kan variere afhængigt af dit vaffeljern. For at få den rigtige sprødhed skal vaflerne lige have et øjeblik mere end normalt.
Mascarponecremen laves ved at røre mascarpone med sukker og kanel til en glat creme.
Drys de færdige vafler med flormelis og server straks med en skefuld mascarponecreme til!