Start med at pille og hakke løget fint. Steg løget i olie i en gryde i et par minutter ved middelvarme. Hæld olien fra tunen og lad tunen stege med løgene i 1 minu mens du rører rundt i gryden. Nu tilsættes risene, og det hele steges under omrøring, til risene begynder at blive klare.
Tilsæt den kogende grøntsagsbouillonen med en suppeskefuld ad gangen. Tilsæt den næste skefuld bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene
Halvvejs i madlavningen tilsættes de 4 hakkede tomater for at give både smag og farve til risottoen.
Rør smør og Parmigiano Reggiano i den færdigkogte risotto. Smag til med salt og peber.
Fordel risottoen med tun på 4 tallerkener, kom lidt revet Parmigiano Reggiano over og garner eventuelt med lidt hakket bredbladet persille.
Noter
Risottoen skal koge ved middelvarme i cirka 20 minutter. Den korrekte kogetid afhænger af hvilken type ris, som der er anvendt. Tjek emballagen for at finde den korrekte kogetid.Bemærk: Som forret rækker opskriften til 4 personer. Som hovedret uden andet til rækker den til 2 - 3 personer.