2store porrer kun det nederste hvide stykke, skåret i tynde ringe)
150gsmør
2,5dlfløde
¼tskMuskatnød
Salt
Sådan gør du
Hjortekæber
Start med at pudse hjortekæberne fri for sener og fedt, Brun kæberne med 30 g smør i en stegegryde. Sørg for at kæberne bliver godt brunet af, da det er med til at give smag til retten.
Tag kæberne op af gryden, når det er brunet.
Brun derefter de rensede og finthakkede rodfrugter i det samme fedtstof. Tilsæt tomatpuré og lad det stege let med.
Afglaser med rødvinen og læg derefter kæberne tilbage i gryden.
Krydr med salt og peber. Tilsæt laurbærblade og grøntsagsbouillon.
Lad det derefter simre under låg i ca. 2½ time på kogepladen.
Ved slutningen af kogetiden tages kinderne op af bouillonen.
Saucen
Hæld bouillonen gennem en sigte, og lad saucen reducere i en anden gryde.
Skær det resterende smør (70 g) i små tern, tag gryden af varmen, og pisk smørternene i lidt efter lidt. Saucen må ikke koge, efter smørret er tilsat. Smag til med salt og peber. Kom hjortekæberne tilbage i saucen, og varm dem kortvarigt op inden servering.
Kartoffelmos med porrer
Kartoflerne koges i rigeligt usaltet vand til de er møre, ca. 25 min.
Hæld kartoffelvandet fra, og tilsæt smørret til de kogte kartofler.
Mos kraftigt med en kartoffelmoser og tilsæt fløden lidt efter lidt.