Melet blandes med tørgæren, salt og sukker. Solsikkeolien og 160 ml fingervarmt vand tilsættes. Lad enten din køkkenmaskine klare arbejdet og ælt med dejkrogene i 3 minutter eller alternativt ælt dejen igennem med hænderne. Kom et viskestykke over dejskålen og sæt dejen til hævning i ca. 1 time. Dejen skal hæve til dobbelt størrelse.
Kom halvdelen af de hakkede nødder ned til dejen og ælt dejen godt igennem. Smør en lille bradepande (ca. 20 x 30 cm) med lidt olie og fordel derefter dejen ud i denne. Lad dejen efterhæve i cirka 15 minutter.
Varm oven op til 200 grader (alm. ovn). Med fingerspidserne laves små fordybninger i dejen. Dryp derefter dejen med hasselnødddeolien.
Focacciaen bages først i ca. 10 minutter på ovnens midterste rille. Drys derefter de resterende nødder på toppen. Bland honningen med kanel og dryp det jævnt på toppen af focacciaen. Bages derpå i yderligere 10 minutter.
Server gerne focacciaen lun.
Noter
Du kan uden problemer erstatte solsikkeolien og hasselnøddeolien med eksempelvis olivenolie. Ligesom sukker også kan udelades. I stedet for honning og kanel kan du påtoppen f.eks. komme rosmarin og eller/havsalt. Her gælder ingen regler. Denne version var tænkt som morgenmad/brunch og derfor synes jeg at honning og kanel passede sig bedst.