Start med at tage det tørre brød og skær skorperne fra. Skær (eller riv) brødet ud i små tern og blød det op i en skål med mælk.
I en stor skål blandes det hakkede kød med æg, Parmigiano Reggiano, rasp, brødet klemt for mælk, hakkede blade timian, muskatnød og så lidt salt og peber. Det hele røres sammen til en fars.
Farsen spredes ud på et stykke bagepapir i et rektangel. Da jeg bagte farsbrødet i en franskbrødsform, lod jeg formens længe være afgørende for bredden. Oven på farsen kommes først et lag med scamorza, som var skåret i tynde skiver og derefter et lag med prosciutto cotto.
Nu skal farsen rulles sammen som en roulade ved hjælp af bagepapiret. Når du er færdig så luk enderne på rouladen og glat overfladen ud så farsbrødet. Kom farsbrødet – stadigvæk med bagepapiret omkring sig – i en franskbrødform. Sørg for at farsbrødet er helt dækket af bagepapiret. Bages derefter ved 180 grader i 30 minutter. Derefter åbnes toppen af bagepapiret og farsbrødet smøres med en blanding af olivenolie og honning. Lad derefter farsbrødet bage i yderligere 20 minutter.
Serveres med eksempelvis en blandet salat og en vinaigrette til.
Noter
Har du svært ved at finde scamorza (set i blandt andet Lidl) så kan den udskiftes med alm dansk skæreost. Du får så ikke den røget smag - men her kan eventuelt brugers flydende røg som erstatning i farsen. Prosciutto cotto kan erstattes med almindeligt skinke.