Sukker, mel, mandelmel, hasselnødsmel og salt blandes sammen i en skål. Vaniljestangen halveres på langs og vaniljekornene skrabes ud og kommes i skålen. Del smørret i mindre bider og kom det i skålen til de øvrige ingredienser og ælt det derefter det hele sammen til en glat dej. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 1 time.
Tænd ovnen og sæt temperaturen til 180 grader (normal ovn). Kom bagepapir på bagepladerne.Kom lidt mel på bordpladen.Del dejen i to lige store portioner. Rul derefter hver portion til en pølse. Del derefter hver rulle i cirka 40 stykker og form hver enkelt i den typiske halvmåne form. Kom vaniljemånerne på bagepladen og bag dem i små 15 minutter.
I en lille skål blandes flormelis og vaniljesukker. Mens vaniljemånerne stadigvæk er varme sis flormelis henover. Lad dem derefter vaniljemånerne køle af på en bagerist inden de kommes i en kagedåse.