Start med at skylle ramsløgene i vand og dup derefter bladene tørre for vand med et viskestykke. Tag er par blade fra til at garnere risottoen. De resterende ramsløg hakkes fint.
Start med at pille og hakke løget fint. Steg løget i olie i en gryde i et par minutter ved middelvarme. Nu tilsættes risene, og det hele steges under omrøring, til risene begynder at blive klare. Hæld derefter hvidvin ved, og rør, til risene har opsuget al væden.
Tilsæt den kogende grøntsagsbouillonen med en suppeskefuld ad gangen. Tilsæt den næste skefuld bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene
Når du kommer den sidste suppeskefuld bouillon ved så tilsættes de finthakkede ramsløg.
Rør smør og Parmigiano Reggiano i den færdigkogte risotto. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
Fordel risottoen med ramsløg på 4 tallerkener, kom lidt revet Parmigiano Reggiano over og garner med de resterende ramsløg (skær dem bladene i tynde skiver).
Noter
Risottoen skal koge ved middelvarme i cirka 20 minutter. Den korrekte kogetid afhænger af hvilken type ris, som der er anvendt. Tjek emballagen for at finde den korrekte kogetid.Bemærk: Som forret rækker opskriften til 4 personer. Som hovedret uden andet til rækker den til 2 - 3 personer.