Pil løget og hak det fint. Steg løget i olie i en gryde i et par minutter ved middelvarme. Nu tilsættes risene, og det hele steges under omrøring, til risene begynder at blive klare. Hæld derefter hvidvinen ved, og rør, til risene har opsuget al vinen.
Tilsæt den kogende grøntsagsbouillonen med en suppeskefuld ad gangen. Tilsæt den næste skefuld bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene. Bliv ved med at røre i risottoen undervejs.
Efter 10 minutter tilsættes safran, som først er blevet udblødt i lidt af bouillonen.
10 minutter senere røres smør og Parmigiano Reggiano i den færdigkogte risotto. Smag til salt og peber. Når risottoen er færdig skal der stadig være en lille smule bid i risene. Risottoen skal ikke være tør i det, snarere stadigvæk lidt flydende.
Rødfiskefilet i ovn
Når du starter på din risotto varmes ovnen op til 180 grader (normal ovn).
Rødfiskefilet halveres på tværs. Drysses med salt og peber- lægges på en bageplade belagt med bagepair. Lidt olivenolie sprinkles over fisken. Steges i ovnen i cirka 10 minutter.
Anret risottoen med rødfiskefileten øverst. Drys med lidt ekstra Parmigiano Reggiano og eksempelvis frisk bredbladet persille.