Smulder gæren i en skål. Tilsæt det lune vand, mælken og sukker. og opløs gæren der i. Lad det hele stå i cirka 5 minutter.
Tilsæt derefter de øvrige ingredienser; mel, salt, ægget og det det bløde smør. Det hele æltes en glat dej. DU kan gøre det med håndkraft eller du kan lade køkkenmaskinen gøre arbejdet. Efter godt 5 minutter på køkkenmaskinens højeste hastighed skulle du gerne have en silkeagtig, skinnende og glat dej.
Dejen sættes til hævning, med et viskestykke over, ved stuetemperatur i cirka 1 time. Når dejen har hævet en time, skal dejen formes til burgerboller. Beregn omkring 85 gram per burgerbolle. Det skulle give 10 – 12 burgerboller, som størrelsesmæssigt passer til bøffer med en diameter på 10 cm.
Form din burgerbolle ved at forme dejen til en jævn og rund bolle i håndfladerne. Kom den derefter på en bageplade med bagepapir. Tryk dem let flade, så de får en diameter på 8-9 cm. Dejen er normalt lidt klæbrig efter hævningen, så kom mel på bordet for at dejen ikke sætter sig fast. Det kan her betale sig at bruge lidt tids på at forme din burgerboller. Jo mere perfekt runde de er, jo pænere vil den færdige burgerbolle blive.
Burgerbollerne skal nu hæve i endnu en time. Den anden hævning er vigtig for at opnå nogle bløde burgerboller. Når burgerbollerne har hævet en time skal de pensles med et sammenpisket æg, som er blevet tilsat et par spsk mælk. Det er vigtigt at mælk og æg har stuetemperatur. Hvis de er for kolde risikerer du at burgerbollerne falder sammen. Pensl burgerbollerne med blandingen for at give dem en flot blank glans. Fuldend dine burgerboller ved at give dem et lille drys sesamfrø på toppen.
Burgerbollerne bages i en forvarmet ovn ved 200 grader (normalovn) og bages i 15-18 minutter, indtil overfladen har fået en flot gyldenbrun farve. Lad burgerbollerne køle ned på en bagerist og de er klar til servering.