For at lave en aspargesrisotto starter vi med at dampe asparges med en knivspids salt i cirka ti minutter. De skal være ret sprøde. Skær spidserne af.
Smelt 15 gram smør på en stegepande, lad aspargespidserne stege i 5 minutter og læg dem derefter til side. Skær resten af asparges i små skiver. Smelt 30 gram smør på en stegepande med 2 spsk olie og steg de hakkede løg indtil de er klare. Tilsæt risen, steg dem kort med. Tilsæt derefter aspargeskiverne.
Tilsæt den kogende grøntsagsbouillonen med en suppeskefuld ad gangen. Tilsæt den næste skefuld bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene. Bliv ved med at røre i risottoen undervejs. Når risene er ved at være færdige (efter 18-19 min) smages der til med salt, aspargespidserne kommes i, ligesom der resterende smør og revet ost røres i risottoen.
Lad risottoen hvile i et par minutter, og server den straks derefter.