Opløs gæren i vandet. Tilsæt hvedemel og rør det hele godt sammen. Kom et viskestykke over dejskålen og lad dejen stå ved stuetemperatur i 15-18 timer.
Fordej - rugmel
Opløs gæren i vandet. Tilsæt rugmel og rør det hele godt sammen. Kom et viskestykke over dejskålen og lad dejen stå ved stuetemperatur i 15-18 timer.
Hoveddej
Alle ingredienserne æltes i 10 min på køkkenmaskinens laveste hastighed. Lad derefter dejen hæve, dækket med et viskestykke, i 2 timer ved stuetemperatur.
Kom dej en ud på et bord beklædt med mel. Det er nu tid til at virke dit brød op inden det sættes til hævning. Du virker dit brød op ved at vende siderne på dejen ind under midten. Bliv ved med dette indtil du får en stram og glat overflade på din dej.Kom dejen i en hævekurv og lad det hæve ved stuetemperatur i 60 minutter - eller til brødet er hævet markant.
Varm ovnen til 250 grader (normal ovn). Bager du på en bage./pizzasten skal den med iovnen fra starten.
Kom brødet i ovnen og skru straks varmen ned til 210 grader. Bag brødet i 45 minutter.