Start med at smuldre gæren i en bageskål. Lun mælken let op til den er fingervarm. Kom mælken over gæren. Rør nu gæren ud. Pisk æggene sammen og tilsæt det.
Bland mel, salt, sukker og kardemomme. Kom det i gærvæden. Ælt det hele godt sammen og lad derefter dejen hæve et lunt sted indtil dejen har fået dobbelt størrelse.
Tag dejen ud på et bord, drysset med mel og ælt den godt igennem.
Del dejen i 12 og form 12 boller som strammes godt op. Kom bollerne i en smurt form (cirka 20 x 30 cm). De skal sættes tæt, men uden at røre hinanden. Kom et viskestykke over og lad dem efterhæve i en times tid.
Pensl med mælk eller vand. og bag derefter hvederne i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter.
Lad hvederne køle af på en bagerist. Skær hvederne midt over og rist dem, hvorefter de spises med koldt smør.