Udsten kirsebærrene. Kom dem i en skål og drys 20 g sukker over samt 2-3 spiseskeskefulde amaretto. Lad kirsebærrene stå og trække i 30 minutter. Kom kirsebærrene i en si og lad dem dryppe af. Gem væden den skal vi bruge senere.
Forvarm ovnen til 190 grader. Smør en tærteform (24 cm i diameter) eller et ovnfast fad (cirka 30 x 20 cm).
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og fordel vaniljekorn i i det resterende sukker. Kom æg, æggeblommer og vaniljesukkeret i skål og pisk det luftigt. Tilsæt salt og væden fra kirsebærrene og rør det godt sammen. Pisk langsomt melet ind i dejen indtil den er glat. Tilsæt derefter mælken og pisk det dejen godt sammen. Dejen skal nærmest ligne en pandekagedej.
Kom halvdelen af dejen i det smurte fad og bag den i 10 minutter. Tag derefter fadet ud af ovnen. Fordel kirsebærrene på dejen inden du kommer resten af dejen over. Sæt din clafoutis tilbage i ovnen og bag den i godt 30 minutter til kagen har fået en flot gylden farve.
Når kagen er færdig tages den ud af ovnen og sættes til afkøling. Sigt lidt flormelis over kagen og server den lun eller ved stuetemperatur.