Rør gæren ud i vandet og tilsæt derefter mel. Bruger du køkkenmaskine med dejkrog så kør i 1 minut. Tilsæt derefter saltet og ælt videre i 5 minutter ved laveste hastighed. Dejen vil være forholdsvis flydende – men ingen grund til panik.
Lad dejen hæve i 20 minutter i en skål med et fugtigt viskestykke over.
Kom lidt mel på bordet og kom dejen ovenpå. Tryk dejen lidt fladt og fold de 4 hjørner ind mod midten. Kom derefter dejen tilbage i skålen. Denne proces gentages hvert 20 minut i en time. Når du gør dette for 4. gang stiller du dejen til hævning i 2 timer ved stuetemperatur eller indtil dejen er hævet til cirka dobbelt størrelse.
Kom nu dejen pådit meldryssede bordflade og skær dejen ud i 4 lige store dejstykker. Form dem runde men pas på ikke at klemme al luften ud af dejen. Lad dejen hvile i 10 minutter med et viskestykke over inden de formes til baguetter.
Form dejen til baguetter ved at klappe den ud i en lidt oval form, der rulles stramt sammen, glattes og lægges til efterhævning i 30 minutter ved stuetemperatur.
Forvarm ovnen til 250 ° C og stil en lille beholder med vand i bunden af din ovn.
Inden du kommer dine baguetter i ovnen skal du lave 2 -3 lange snit på langs med en skarp kniv eller en dejsnitter, hvor hvert snit delvis skal overlappe hinanden.
Bages i cirka 15 minutter (+ eller - 15 minutter afhængigt af hvor sprøde du vil have dine baguetter).