Bland sukker, glukosepulver og johannesbrødkernemel i en skål.
Kom vand og citronsaft i en gryde. Tilsæt de tørre ingredienser og rør det sammen med et piskeris. Under omrøring varmes gryden op til lige under kogepunktet indtil sukkeret er fuldstændig opløst.
Tag gryden af komfuret og lad derefter indholdet køle ned.
Appelsinsaften og den revet appelsinskal tilsættes, hvorefter det hele mixes sammen med en stavblender. Sorbetmassen sættes i køleskabet i omkring 2 timer.
Sorbetmassen mixes endnu engang med stavblenderen inden den hældes på ismaskinen. Så snart sorbeten begynder at fryse tilsættes Camparien og sorbeten køres færdig på ismaskinen.
Kom den færdige sorbet i en beholder med tilhørende låg. Læg gerne et sykke bagepapir over sorbeten inden du lægger låg på for at undgå iskrystaller. Stil sorbeten i fryseren i et par timer inden servering.
Noter
Bruger du ismaskine så kør sorbeten efter de anvisninger, som fulgte med ismaskinen. Har du ikke en ismaskine kan du stadigvæk lave denne appelsinsorbet. Kom sorbeten i fryseren og rør i isen hver halve time. Sørg for at komme godt ned i bunden, kanterne og ud i hjørnerne, da det er her sorbeten først fryser. Fortsæt med røre hver halve time indtil din sorbet har fået en grødet konsistens. Du skal regne med at det tager omkring 2 timer.