I en stor gryde opvarmes olivenolien til medium/høj temperatur. Tilsæt løg og hvidløg steg under omrøring i omkring 5 minutter. Tilsæt derefter 1 liter vand, linserne og laurbærbladene. Kom låget på gryden og bring det i kog. Når det koger reduceres varmen så retten kun lige simre. Lad det simre en 25 minutters tid eller indtil linserne er al dente.
Tilsæt tomaterne og 1 tsk salt. Skru op for komfuret for at bringe retten i kog. Tilsæt pastaen, og lad det koge, under jævnlig omrøring for at forhindre, at pastaen sætter sig i gryden, indtil pastaen er al dente. Kogetiden er typisk lidt længere end den tid, der er angivet på pakken. Hvis gryden er ved at koge tør undervejs så tilsæt ½ dl vand ad gangen.
Sluk for komfuret. Kassér laurbærblade, og rør derefter Parmigiano Reggiano i. Læg låg på gryden og lad retten stå og trække i 3 minutter, så smagene smelter sammen og saucen tykner. Smag til med salt og peber. Server retten med mere friskrevet Parmigiano Reggiano og lidt olivenolie.