Udskriv

Brændte mandler med et touch af jul

Tilb. tid 30 minutter
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 80 g sukker
  • 5 spsk. vand
  • 1 tsk. kanel

Sådan gør du

  1. Kom alle ingredienserne på en pandfe og tænd for medium varme. Lad sukkeret  smelte under konstant omrøring. 

  2. Når fordamper begynder sukkeret at krystallisere og det er nu vigtigt at du rører kraftigt rundt.

  3. Skru lidt op for varmen (ikke max). Nu vil sukkeret begynde at smelte og ligne karamel. Vend mandlerne godt rundt i massen. Når omkring halvdelen af sukkeret er smeltet, så hældes mandlerne over på et stykke bagepapir. 

  4. Fordel mandlerne med en gaffel og lad dem køle af inden du kaster dig over dem.

  5. De brændte mandler skal opbevares tørt og mørkt i en lufttæt beholder.