Udskriv

Cheese Cake Pan di Stelle

Køkken Italiensk
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Kagebund

  • 250 g Pan di Stelle
  • 125 g smør

Kagecremen

  • 250 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 250 g Philadelphia
  • 2,5 dl piskefløde
  • 175 g flormelis
  • 1 tsk vaniljessens
  • 3 blade husblads (se på pakningen - ca. 12 g)

Øvrige ingredienser

  • Pan di Stelle - hele til et lag i midten
  • Mælk til at dyppe småkagerne i
  • Kakaopulver
  • Hvide sukkerstjerner til at pynte kagen

Sådan gør du

  1. Kom de 250 g Pan di Stelle i en blender og blend indtil småkagerne er blevet til fint pulver. Smelt  derefter smørret ved svag varme, og rør det sammen med de knuste småkager. Tryk massen ud i bunden af springformen med en diameter på 22 cm.. Sæt kiksebunden i køleskabet og lad den stå i cirka 30 minutter.

  2. Læg husblassen i blød i en stor skål koldt vand i 10 minutter. Pisk mascarpone, ricotta, Philidelphia, flormelis og vaniljeessens sammen i en stor skål. I en anden skål piskes 2 dl piskefløde til et let flødeskum.

  3. Lun 0,5 dl piskeflødefløde og opløs husbladsen i dette. Husk at klemme husbladsen fri for vand. Sørg for at husbladsen smelter fuldstændigt, lad derefter blandingen køle af. 

  4. Flødeskummet vendes sammen med ostecremen. Vend til sidst husblas-fløde-blandingen. Kom halvdelen af ostecremen på bunden af kiks. Læg derefter et lag med Pan di Stelle, som har været dyppet i mælk Kom resten af ostefyldet ovenpå og jævn toppen af kagen. Stil kagen i køleskabet i en 5-6 timer før servering

  5. Lige inden kagen sættes på bordet drysses den med kakao og stjerner!