Udskriv

Linguine med venusmuslinger (linguine alle vongole veraci)

Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 1 kg venusmuslinger
  • 400 g linguine (alternativt spaghetti)
  • 2 fed hvidløg (finhakket)
  • 2 små chili'er (finhakket)
  • 50 ml olivenolie
  • 50 ml hvidvin
  • 1 bundt bredbladet persille
  • Sort peber (friskkværnet)

Sådan gør du

  1. Start en 4-5 timer med at lægge muslingerne i skål med saltvand. Kom cirka 30 gram salt i per liter koldt vand. Det får muslingerne til selv til at spytte sandet ud. Skift vandet en eller to gange undervejs og skyl til sidst i koldt vand for at fjerne saltet.

  2. Start med at bringe en stor gryde med cirka 4 liter vand i kog. Tilsæt linguine  uden salt. Kog pastaen i cirka 1 minut mindre end angivet på pakningen.

  3. Varm olivenolien op i en stegepande. Tilsæt hvidløg og chili.

  4. Når panden er godt varm, og hvidløget begynder at tage farve, tilsættes muslingerne ved høj varme. Hæld straks hvidvin over. Vend muslingerne lidt rundt. Muslingerne skal ikke have mere end godt 2-3 minutter.

  5. Kom rigeligt med friskkværnet peber og hakket persille ned til muslingerne.

  6. Hæld vandet fra pastaen når der er ca. et minut tilbage af kogetiden og tilsæt derefter pastaen til panden med muslinger. Vend pastaen sammen med sovsen, og lad den koge færdig sammen med muslingerne.