Bring en stor gryde med vand i kog. Når vandet koger tages den af blusset.
Skyl og tør kastanjerne. Placer dem med den flade bund nedad på skærebrættet. Brug en skarp kniv til at lave et kryds på tværs af toppen af kastanjen. Sørg for at krydset er så stort at, at det fylder mindst halvdelen af kastanjen. Sørg også for at du skærer helt gennem skallen og det brune lag nedenunder. Det vil alt andet lige gør det meget lettere at pillen skallen af når kastanjerne er blevet stegt.
Læg derefter kastanjerne i blød idet varme vand i 1 til 5 minutter, alt efter hvor store de er. Tag kastanjerne op med en hulske og læg dem straks i airfryer-kurven. Kom 2 dl varmt vand i kurven.
Giv kastanjerne 7-8 minutter i den forvarmede airfryer. Tag kurven ud og ryst godt. Tjek om der stadigvæk er vand i kurven, Hvis ikke, så tilsæt yderligere 1 dl. Forsæt med at varme kastanjerne indtil skallerne åbner sig og du kan se selve kastanjekødet. Tiden kan være forskellig fra airfryer til airfryer, ligesom størrelsen på kastanjerne spiller ind. Her blev det til 8 + 5 minutter.
Når kastanjerne er færdige så læg dem i et viskestykke indtil de er kølet så meget ned at de kan håndteres.