MadOpskrifter

Airfryer ristede kastanjer

Efteråret er lig med kastanjer. Der er noget hyggeligt over at spise ristede kastanjer. Det hvad enten de er tilberedt over åben ild eller i ovnen. Vi plejer at købe dem over nogle gange i løbet af sæsonen, hvis vi da ikke lige er heldige at finde nogle i skoven.

En af mine store  udfordringer er at få dem pillet flot ud af skallen. Jeg har stadigvæk ikke fundet den sikre opskrift til at det lykkes med hver gang. Hele pænt afskallede kastanjer er nu engang de mest pæne, hvis man vil forsøge sig med glaserede kastanjer.

Igennem årene har jeg enten kogt dem eller bagt dem i ovnen. Begge metoder har sådan set været gode nok når kastanjerne bare skulle spises eller bruges til en kastanjepure. Senest har jeg nu prøvet at lave ristede kastanjer i min airfryer. Primært ud fra tankegangen om, at er mere økonomisk at starte airfryeren end ovnen for så lille en portion. Og ja det blev faktisk et fint resultatet.

Airfryer ristede kastanjer

Ret Aftensmad, Hurtigt mad, Nødder, Tilbehør
Køkken Dansk, Europæisk, Fransk, Italiensk, Nordisk, Tysk
Keyword Airfryer, Efterår, Kastanjer, Marone, Nødder
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Udstyr

Skarp kniv

Ingredienser

  • 600 g friske spisekastanjer
  • Vand

Sådan gør du

  • Forvarm din airfryer til 190 grader.
  • Bring en stor gryde med vand i kog. Når vandet koger tages den af blusset.
  • Skyl og tør kastanjerne. Placer dem med den flade bund nedad på skærebrættet. Brug en skarp kniv til at lave et kryds på tværs af toppen af kastanjen. Sørg for at krydset er så stort at, at det fylder mindst halvdelen af kastanjen. Sørg også for at du skærer helt gennem skallen og det brune lag nedenunder. Det vil alt andet lige gør det meget lettere at pillen skallen af når kastanjerne er blevet stegt.
  • Læg derefter kastanjerne i blød idet varme vand i 1 til 5 minutter, alt efter hvor store de er. Tag kastanjerne op med en hulske og læg dem straks i airfryer-kurven. Kom 2 dl varmt vand i kurven.
  • Giv kastanjerne 7-8 minutter i den forvarmede airfryer. Tag kurven ud og ryst godt. Tjek om der stadigvæk er vand i kurven, Hvis ikke, så tilsæt yderligere 1 dl. Forsæt med at varme kastanjerne indtil skallerne åbner sig og du kan se selve kastanjekødet. Tiden kan være forskellig fra airfryer til airfryer, ligesom størrelsen på kastanjerne spiller ind. Her blev det til 8 + 5 minutter.
  • Når kastanjerne er færdige så læg dem i et viskestykke indtil de er kølet så meget ned at de kan håndteres.
  • Server dem med smør og salt til.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin