MadOpskrifter

Ristede kastanjer i Airfryer

Efteråret er lig med kastanjer og hvorfor ikke prøve at lave ristede kastanjer i Airfryer. Der er noget hyggeligt over at spise ristede kastanjer. Det hvad enten de er tilberedt over åben ild, i ovnen eller i Airfryeren. Jeg plejer at købe kastanjer over nogle gange i løbet af sæsonen, hvis jeg da ikke lige er heldige at finde nogle i skoven.

Er du vild med ristede kastanjer? Så kender du sikkert kampen for at opnå den perfekte ristede kastanje, hvor den kommer helt og flot ud af skallen. Men hvad nu, hvis jeg fortalte dig, at hemmeligheden bag perfekt ristede kastanjer ligger i airfryeren? Ja, du læste rigtigt! Med en airfryer kan du nu nyde perfekt ristede kastanjer med et minimum af indsats.

Airfryeren er en gamechanger, når det gælder ristede kastanjer. Den sparer ikke bare tid og kræfter, men sikrer også, at kastanjerne bliver jævnt ristet til perfektion. Ristede kastanjer i Airfryer er ikke kun en praktisk måde at tilberede kastanjer på. Det er også forbundet med mange fordele. For det første kræver airfrying kun lidt eller ingen olie, hvilket gør det til en sundere tilberedningsmetode end traditionel ristning. For det andet sikrer airfryerens hurtige cirkulation af varm luft, at kastanjerne bliver jævnt tilberedte og sprøde på ydersiden, mens de forbliver møre og fugtige indeni. Det betyder, at du kan opnå en perfekt ristet kastanje hver gang, uden brændte eller underkogte stykker.

For at komme i gang med at lave perfekt ristede kastanjer i en Airfryer, har du brug for et par ting. For det første skal du bruge friske kastanjer, som stadig er i skallen. Det er vigtigt at sikre sig, at de er friske, ellers bliver de ikke ristet ordentligt. Du skal også lave et lille snit i hver kastanjeskal inden ristningen, så dampen kan slippe ud. Du kan bruge en skarp kniv eller en kastanjeskærer til det. Når du har dine kastanjer klar, skal du bruge en Airfryer. Denne praktiske køkkengadget er perfekt til ristning af kastanjer, da den bruger varm luft til at tilberede dem jævnt og hurtigt.

For at opnå de bedste resultater, når du rister kastanjer i en Airfryer, er der nogle tips og tricks, du kan følge. For det første skal du sørge for at forvarme airfryeren, før du tilsætter kastanjerne. Det sikrer, at de tilberedes jævnt og ikke brænder på. Dernæst er det en god ide at lægge kastanjerne i blød i vand inden de ristes. Det blødgør skallerne og gør dem lettere at pille af, når de er kogte. Som nævnt i opskriften nedenfor koger jeg vand op og giver dem kort tid. Alternativt kan de ligge 30 min i blød i koldt vand inden de ristes.

Selv plejer jeg at servere kastanjer med smør og lidt havsalt til. . Uanset om det er til en hyggelig aften eller en festlig sammenkomst, er ristede kastanjer en perfekt snack, som alle kan nyde. Så hvorfor ikke give det en chance og overraske dine venner og familie med denne lækre efterårsbebuder.

Ristede kastanjer i Airfryer

Ret Aftensmad, Hurtigt mad, Nødder, Tilbehør
Køkken Dansk, Europæisk, Fransk, Italiensk, Nordisk, Tysk
Keyword Airfryer, Efterår, Kastanjer, Marone, Nødder
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 600 g friske spisekastanjer
  • Vand

Sådan gør du

  • Forvarm din airfryer til 190 grader.
  • Bring en stor gryde med vand i kog. Når vandet koger tages den af blusset.
  • Skyl og tør kastanjerne. Placer dem med den flade bund nedad på skærebrættet. Brug en skarp kniv til at lave et kryds på tværs af toppen af kastanjen. Sørg for at krydset er så stort at, at det fylder mindst halvdelen af kastanjen. Sørg også for at du skærer helt gennem skallen og det brune lag nedenunder. Det vil alt andet lige gør det meget lettere at pillen skallen af når kastanjerne er blevet stegt.
  • Læg derefter kastanjerne i blød idet varme vand i 1 til 5 minutter, alt efter hvor store de er. Tag kastanjerne op med en hulske og læg dem straks i airfryer-kurven. Kom 2 dl varmt vand i kurven.
  • Giv kastanjerne 7-8 minutter i den forvarmede airfryer. Tag kurven ud og ryst godt. Tjek om der stadigvæk er vand i kurven, Hvis ikke, så tilsæt yderligere 1 dl. Forsæt med at varme kastanjerne indtil skallerne åbner sig og du kan se selve kastanjekødet. Tiden kan være forskellig fra airfryer til airfryer, ligesom størrelsen på kastanjerne spiller ind. Her blev det til 8 + 5 minutter.
  • Når kastanjerne er færdige så læg dem i et viskestykke indtil de er kølet så meget ned at de kan håndteres.
  • Server dem med smør og salt til.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin