BagværkItaliensk madMadOpskrifter

Cheesecake: Take me to the stars

Denne cheesecake får mig til at tænke på filmen Titanic. Husker du scenen, hvor Jack spørger Rose: “Where to, Miss?” og Rose svarer “Take me to the stars”? Det er lige før jeg må samme tætte forhold til de italienske småkager “Pan di Stelle”, hvis det er antallet af poser med Pan di Stelle i køkkenskuffen, der skal lægges til grund.

Pan de Stelle var oprindeligt en julesmåkage, men fås hele året i alle italienske supermarkeder og ofte i de danske supermarkeder når de kører tema på Italien. Pan di Stelle er en kakakosmåkage med hvide sukkerstjerner  på toppen.

Cheesecake Pan di Stelle er hurtig og enkel at lave og så passer den ikke mindst godt til en hvilken som helst anledning.

cheesecake pan di stelle
Udskriv Pin
5 fra 1 stemme

Cheese Cake Pan di Stelle

Køkken Italiensk
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Kagebund

  • 250 g Pan di Stelle
  • 125 g smør

Kagecremen

  • 250 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 250 g Philadelphia
  • 2,5 dl piskefløde
  • 175 g flormelis
  • 1 tsk vaniljessens
  • 3 blade husblads (se på pakningen – ca. 12 g)

Øvrige ingredienser

  • Pan di Stelle – hele til et lag i midten
  • Mælk til at dyppe småkagerne i
  • Kakaopulver
  • Hvide sukkerstjerner til at pynte kagen

Sådan gør du

  • Kom de 250 g Pan di Stelle i en blender og blend indtil småkagerne er blevet til fint pulver. Smelt  derefter smørret ved svag varme, og rør det sammen med de knuste småkager. Tryk massen ud i bunden af springformen med en diameter på 22 cm.. Sæt kiksebunden i køleskabet og lad den stå i cirka 30 minutter.
  • Læg husblassen i blød i en stor skål koldt vand i 10 minutter. Pisk mascarpone, ricotta, Philidelphia, flormelis og vaniljeessens sammen i en stor skål. I en anden skål piskes 2 dl piskefløde til et let flødeskum.
  • Lun 0,5 dl piskeflødefløde og opløs husbladsen i dette. Husk at klemme husbladsen fri for vand. Sørg for at husbladsen smelter fuldstændigt, lad derefter blandingen køle af. 
  • Flødeskummet vendes sammen med ostecremen. Vend til sidst husblas-fløde-blandingen. Kom halvdelen af ostecremen på bunden af kiks. Læg derefter et lag med Pan di Stelle, som har været dyppet i mælk Kom resten af ostefyldet ovenpå og jævn toppen af kagen. Stil kagen i køleskabet i en 5-6 timer før servering
  • Lige inden kagen sættes på bordet drysses den med kakao og stjerner!

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

2 Comments

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin