MadMit italienske køkkenOpskrifterPrimo (mellemretter)

Asparges og æg som i Milano

Denne opskrift med asparges og æg er en rigtig italiensk klassiker. Den har sin oprindelse i Lombardiet, hvor retten er kendt som ”asparagi alla milanese”. Retten viser enkelheden og elegancen i det italienske køkken med fokus på nogle få ingredienser af høj kvalitet, der tilberedes på en måde, så deres naturlige smag fremhæves.

Den “milanesiske” madlavningsstil refererer generelt til en metode, der kommer fra Milano, og som ofte involverer tilberedning med smør og brug af revet parmesanost. I tilfældet ‘Asparagi alla Milanese’ består retten traditionelt af friske asparges, der koges eller dampes, indtil de er møre, og derefter serveres med smeltet smør, revet Parmigiano-Reggiano og med et spejlæg på toppen

I opskriften her skal aspargesene koges i rigeligt vand. Det er en fordel at bruge en aspargesgryde (reklamelink), hvor aspargesene kan koge på højkant. På den måde kan den nederste del af aspargesene koges i vandet, men spidsen af aspargesen blot dampes. Har du ikke en aspargesgryde kan du eventuelt binde aspargesene godt sammen i bundter på 7 – 8 cm i diameter og koge dem på højkant i en almindelig gryde.

Vær opmærksom på kogetiden. Den kan variere meget alt efter tykkelse og friskhed. Men regn med omkring 10 minutter – og vurder så om du synes de skal have lidt mere tid. Mens aspargesene koger laves spejlæggene. Når begge både asparges og æg er færdige, så portionsanrettes aspargesene på en tallerken, drysses med Parmigiano Reggiano. Spejlægget lægges ovenpå og lidt af smørret fra stegepanden dryppes over retten.

Serveres straks mens asparges og æg stadigvæk er varme.

Milanesiske asparges og æg (Asparagi e uova alla milanese)

Asparges og æg er en klassiske ret fra Lombardiet; Enkelt at lave – aspargesene koges og æggene steges!
Ret Aftensmad, Asparges, Frokost
Køkken Italien
Keyword Asparges, Forår, Grønne asparges, Grøntsager, Mit italienske køkken, Æg
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Udstyr

Aspargesgryde (reklamelink)

Ingredienser

  • 1,5 kg asparges (grønne)
  • 4 æg
  • 80 g Parmigiano Reggiano (revet)
  • 80 g smør
  • Salt og peber efter behov

Sådan gør du

  • Skyl aspargesene og skær den træagtige og hårde del af stilken. Bring vandet i kog i en aspargesgryde. Sørg for at spidserne af aspargesene (de øverste cirka 4 cm) ikke kommer under vand men alene dampes. Har du ikke en aspargesgryde så saml aspargesene i bundter af cirka 8 cm i diameter og bind dem så stramt sammen, at de ikke kan bevæge sig. Lad aspargesene koge i cirka 10 minutter inden de tages op af gryden og får lov til at dryppe af.
  • I en stor slip let pande smeltes smørret. Slå 1 æg ud i en skål og hæld det forsigtigt på panden. Pas på at æggeblommen ikke går i stykker. Dette gentages for alle de resterende æg. Steg spejlæggene over medium varme i 1 minut eller indtil æggehviden ikke længere er gennemsigtig. Læg låg på panden og lad æggene stege videre ved svag varme i 4 – 5 minutter indtil æggehviden er stivnet. Krydr med lidt salt og peber.
  • Fordel aspargesene på tallerkner. Riv lidt Parmigiano Reggiano over aspargesene og krydr med lidt salt. Kom forsigtigt spejlæggene ovenpå og dryp med lidt af smørret fra panden. Serveres varmt.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin